Πως φτιάχνουμε κλίμα με αγνά υλικά από το τσιφλίκι μας. Του Γιάννη Σαραντόπουλου

Πως φτιάχνουμε κλίμα με αγνά υλικά από το τσιφλίκι μας…

Πολλές φίλες και φίλοι μας ρωτούν πως μπορούν να επανέλθουν στον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ζωής. Τότε που η ευτυχία ήταν υποχρέωσή μας, οι χαρές έρχονταν μετά από υπόδειξη των αρχόντων του τόπου, η καλοπέραση αφορούσε τους λίγους, τα όνειρα ήταν παράνομα, ενώ η ενημέρωση και η εκπαίδευση ήταν στην ευθύνη των ΜΜΕ.

Για να φτιάξουμε λοιπόν το κατάλληλο κλίμα στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, με την οικογένεια ή την παρέα μας, θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • Ένα πακέτο με έτοιμο μείγμα δελτίου ειδήσεων.
  • Άφθονη ποσότητα πόνου και οργής που θα βρούμε σε ληγμένες συσκευασίες.
  • Είναι απαραίτητο τα προς κατανάλωση προϊόντα να έχουν λήξει. Κοιτάζουμε προσεχτικά τις ενδείξεις «κατανάλωση πριν από» και «κατανάλωση μέχρι», προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι τα υλικά μας είναι ληγμένα. Με αυτόν τον τρόπο αφενός εξοικονομούμε χρήματα, αφετέρου τα υλικά μας είμαστε σίγουροι ότι διατηρούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε.  Σκοπός μας είναι να καταναλωθούν με ασφάλεια τα παλιά υλικά, ώστε οι καλεσμένοι μας να μην αντιληφθούν την όψη, την οσμή και τη γεύση των καινούργιων.
  • Για να μην εκτεθούμε, φροντίζουμε πάντα να έχουμε σε ψύξη ή σε κατάψυξη,  αποξηραμένα ή σε κονσέρβα ληγμένα υλικά προς κατανάλωση.
  • Γεύσεις με παράξενη όψη, υφή και δυσάρεστη οσμή, τις σερβίρουμε υποστηρίζοντας ότι είναι gourmet.
  • Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αριθμό ώριμων, στα όρια του σάπιου, δημοσιογράφων.
  • Επίσης μια χούφτα «στερημένους» για να δώσουμε λίγη ένταση στο φαγητό.  

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά. Στρώνουμε κάτω μια στρώση δημοσιογράφων σε σήψη,   προσθέτουμε την κατάλληλη εικόνα και μουσική. Έχουμε από πριν επιλέξει «στερημένους» περαστικούς για κάποιες καλές πιπεράτες μαρτυρίες, ρίχνουμε άφθονα μυρωδικά για να καλύψουμε τη δυσοσμία και τα χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές  μείγμα. Το αδειάζουμε στο ταψί και από πάνω το σκεπάζουμε με μια ακόμη στρώση δημοσιογράφων. Μετά το πασπαλίζουμε με δηλώσεις του πρωθυπουργού καθώς και ευχές τοπικών αρχόντων και ιερωμένων για καλή όρεξη, καθώς και πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια.  Προσέχουμε στο ψήσιμο. Το έδεσμα πρέπει να δείχνει ωραίο. Μετά βάζουμε το Επιτελικό – Συγγενικό  Κράτος, κουμπάρους, ξαδέρφια, σόγια και μετακλητούς συγγενείς να το σερβίρουν στους καλεσμένους.

Για φυτοφάγα ζώα το προορίζουμε, αλλά θα τους πούμε ότι είναι vegetarian και θα ξετρελαθούν…

Του Γιάννη Σαραντόπουλου

Μπορεί να σας αρέσουν..