Περι των “Κατινών” (της πολιτικής). Του Ι. Π. Σκευοφύλακα

Είναι και κάτι κατίνες, αυτές οι παλιές κατίγκο, καμπινέδες, οι λεγόμενες τούρκικες, που η μόνη απόλαυση που σου προσφέρουν είναι αυτό το ανελέητο γκλουπ, όταν βυθίζεται το απόθεμα στην άβυσσο.  Όσοι πέφτουν από τα σύννεφα της πολιτικής, προσγειώνονται στο τσάμπιονς λίγκ της πραγματικότητας. Και βέβαια δεν προκαλεί καμία έκπληξη οτιδήποτε πράττεται πολιτικά, εκτός από κάποιους εμπαθείς σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Αυτό που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο λέγεται ΄΄η Τέχνη του εφικτού΄΄ στην Ελλάδα εξακολουθεί να πυροδοτείται από αφελείς που ίσως χάνουν οφτίσια.

Είμαστε εθισμένοι στην διαπλοκή, ναρκομανείς του παρελθόντος, της τάξης, της θρησκείας, της οικογένειας, της πατρίδας, που αναλόγως των καιρών, ντύνεται παρτίδα. Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, ακολουθείς την παρτίδα που ακολουθεί την πατρίδα.

Αν έρθουμε λοιπόν στην καθαρή πραγματικότητα, είναι πασιφανές πλέον το πολιτικό παιγχνίδι που έχει να κάνει με πρόσωπα και καταστάσεις.

Και δεν είναι βλαξ ο Τσίπρας, μια χαρά το χειρίζεται το πράγμα, ύστερα από λάθη και παραλείψεις που πιθανόν να τον περιθωριοποιούσαν πολιτικά, αν δεν αντιλαμβανόταν γρήγορα τι παίζεται διεθνώς. Πιστεύω επίσης πως δεν είναι τόσο βλαξ, ώστε να προκυρήξει τριπλές εκλογές την άνοιξη του 19, όταν έχει το περιθώριο του Σεπτέμβρη, μιας και η εκλογή του ΠτΔ στις αρχές του 20, του δίνει με άνεση την δυνατότητα να είναι για άλλα τέσσερα χρόνια Πρωθυπουργός.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό και το παιγχνίδι εξουσίας που παίζεται στην πολιτική, ούτε τα πρόσωπα και βέβαια ουδείς μπορεί να δηλώνει αναμάρτητος, όταν ακόμη και το ΚΚΕ περιθάλπτει στους κόλπους του ΄΄παιδί του Καραμανλή΄΄.

Το θέμα είναι να διευρυνθεί η Κοινωνική Δικαιοσύνη, να έρθουμε σε υποφερτά επίπεδα Δημόσιας Υγείας και Παιδείας και όποιος βάζει το δάχτυλο στο μέλι να αποπέμπεται από τα κοινά με αυστηρές αστικές ποινές. Η Δημοκρατία δεν πρέπει και δεν έχει αδιέξοδα. Οι άριστοι κλέφτες και οι Ναζί, όπως και ο φόβος στους δρόμους (όπως ανέφερε πρόσφατα και η Μέρκελ για την Γερμανία) δεν έχουν καμία θέση σε ένα ευνομούμενο Κράτος, Δημοκρατική Πολιτεία.

Ι. Π. Σκευοφύλαξ

Μπορεί να σας αρέσουν..