Μελέτη: Άτομα άνω των 40 ετών πρέπει να εργάζονται μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα

Μια μελέτη που εκδόθηκε στο περιοδικό Melbourne Institute Worker Paper υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 40 ετών δούλευαν καλύτερα όταν εργάζονταν τρεις ημέρες την εβδομάδα. Επομένως, αυτό σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργάζονται λιγότερο αποτελεσματικά;

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή μελέτη, οι ερευνητές προσπάθησαν να αναλύσουν τις γνωστικές ικανότητες των ηλικιωμένων εργαζομένων. Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες στη μελέτη, 3.500 γυναίκες και 3.000 άντρες, συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στις ικανότητες του συμμετέχοντα, όπως η αφηρημένη συλλογιστική, η μνήμη και η εκτελεστική συλλογιστική. Επιπλέον, οι ερευνητές μέτρησαν τις γνωσιακές τους επιδόσεις, προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό ήταν στην εργασία τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν βελτιωθεί όταν εργάστηκαν 25 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο, οι επιδόσεις τους μειώθηκαν σημαντικά όταν άρχισαν να εργάζονται για 55 ώρες την εβδομάδα.

Αιτίες για μειωμένη απόδοση

Αυτό που έκανε τους συμμετέχοντες να χάσουν την αφή τους ήταν η κόπωση και το άγχος. Σύμφωνα με έναν από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης, τον καθηγητή Colin McKenzie, το επίπεδο πνευματικής διέγερσης εξαρτάται από τις ώρες εργασίας.

Παρόλο που η εργασία μπορεί να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα, μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση και άγχος. Ως εκ τούτου, μπορεί να έχει δραστικό αντίκτυπο στις γνωστικές λειτουργίες.

Πώς οι ώρες εργασίας επηρεάζουν τον εγκέφαλο

Οι ώρες εργασίας διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους ενήλικες. Επιπλέον, η εργασία άνω των 30 ωρών κάθε εβδομάδα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου των μεσήλικων ανδρών.

Όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής McKenzie, η εργασία 40 ωρών την εβδομάδα είναι αποτελεσματική για τη διατήρηση της κανονικής γνωστικής λειτουργίας. Ωστόσο, δεν μεγιστοποιεί τις θετικές επιπτώσεις της εργασίας. Επιπλέον, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν σε άλλες χώρες.

Εξάλλου, είναι δύσκολο να ελέγξετε κάθε παράγοντα που μπορεί να συμβάλει στα αποτελέσματα της μελέτης.

Η λύση

Έχει το είδος της δουλειάς που σας απασχολεί; Είναι πιο σημαντικό να εργάζεστε με πλήρες ωράριο ή με μερική απασχόληση; Τι γίνεται αν η δουλειά είναι πιο διανοητικά απαιτητική;

Σύμφωνα με τον καθηγητή McKenzie, αυτό είναι δύσκολο να το απαντηθεί. Είναι δύσκολο να εντοπίσετε τις κοινές επιπτώσεις του είδους εργασίας που κάνετε και πώς μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές λειτουργίες. Έτσι, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν θέσεις εργασίας με βάση τις γνωστικές τους ικανότητες.

Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η εργασία πάνω από 30 ώρες δεν είναι καλή για τον εγκέφαλο. Όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής McKenzie, γνωρίζουμε ότι η πολύ καλή εργασία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και άγχος, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μεγιστοποιηθούν τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Επομένως, ανάλογα με τον αριθμό των διακοπών που μπορούν να λάβουν κάθε χρόνο, είναι δύσκολο να ελέγξετε όλους τους παράγοντες που συμβάλλουν. Όμως, φαίνεται ότι η πλήρης απασχόληση μέχρι την ηλικία των 67 ετών δεν είναι τόσο ευεργετική όσο πιστεύει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει την ιδέα να εργάζεται για 40 ώρες την εβδομάδα μέχρι την ηλικία των 67 ετών έως το 2026 ή το 2028.

Τελικές σκέψεις

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη δουλειά που θέλετε και σας κάνει ευτυχισμένους. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να αποτρέψετε το στρες και την κόπωση. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να εργαστούν με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από 20 χρόνια.

Ως εκ τούτου, είναι αφύσικο να τους αναγκάσουμε να εργαστούμε μέχρι την ηλικία των 67 ετών, όπως ισχυρίζοντται μερικές κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα αναγκαία η διεξαγωγή περισσότερων ερευνών για την επιβεβαίωση αυτών των αξιώσεων. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τώρα είναι να δουλέψουμε κάτι που μας κάνει ευτυχισμένους.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο  Gottadotherightthing .

Μπορεί να σας αρέσουν..