Γι αυτές τις φιλίες μιλάω. Της Ι. Κοκκίνη

Φιλία!

Μια λέξη ιερή κι’ όμως τόσο παρεξηγημένη ,με πολλές ερμηνείες ..

Παρεξηγημένη από ανθρώπους , που δεν την ξέρουν , που δεν την ένοιωσαν ποτέ στη ζωή τους , μα και ούτε μπορούν να τη διαχειριστούν σωστά .Τις περισσότερες φορές ,την διαχειρίζονται κατά το δοκούν .
Δυστυχώς…….. βαφτίζουμε φίλους , αυτούς που γνωρίσαμε χθες , ή προχθές σε κάποια παρέα , ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ..Μέγα λάθος .


Έναν άνθρωπο για να τον χαρακτηρίσεις φίλο σου αληθινό , θα πρέπει να έχει δώσει εξετάσεις ,μετά από μακροχρόνια παραμονή στη ζωή σου και να τις έχει περάσει με επιτυχία Οι αληθινοί φίλοι που ήρθαν στη ζωή μας κάποια στιγμή , αποδεικνύουν με το πέρασμα του χρόνου ,ότι ήρθαν για να μείνουν Πραγματικές και αληθινές φιλίες σίγουρα και υπάρχουν , αλλά είναι σπάνιες .Μετράνε στα δάκτυλα της μιας παλάμης

Φιλίες ανιδιοτελείς και αμφίδρομες ,για τις οποίες .χρειάζεται η απαιτούμενη παιδεία κι’ από τις δύο πλευρές , για να υπάρξουν .
Εκτιμάς , το ευτελές , μα και το πολύτιμο , που μπορεί να σου προσφέρει ένας φίλος .Το να μην εκτιμάς όμως …….. ,η επιστήμη που ασχολείται με τις ανθρώπινες συμπεριφορές , το θεωρεί ψυχική αναπηρία .Η αχαριστία και η υπερφίαλη άποψη , ότι όλοι μας χρωστάνε , γρήγορα την έννοια της φιλίας ,την κάνουν χαρτοπόλεμο .Είναι κοινό μυστικό .Το γνωρίζουμε όλοι .Ξεχνάνε γρήγορα οι άνθρωποι . και πριν αλέκτωρ λαλήσει σε κάποια δύσκολη στιγμή , σε έχουν κομματιάσει με το χειρότερο τρόπο παρ’ όλο που η προσφορά σου , ήταν σε υπέρτατο βαθμό .

Δεν μιλάω όμως γι’ αυτές τις φιλίες ,που μόνο υποκριτικές ψεύτικες , και καιροσκοπικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν .Μιλάω για κείνες τις φιλίες με ανθρώπους μεγαλείου ψυχής , που στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση και ξέρεις ό,τι ., ….ό,τι κι’ αν σου συμβεί , .όποια δήποτε αναποδιά κι’ αν σου προκύψει , θα έχεις μια μεγάλη και αληθινή αγκαλιά για να κουρνιάσεις και να κλάψεις .

.Αψηφούν και εκμηδενίζουν χιλιομετρικές αποστάσεις και βρίσκονται κοντά σου όταν τους χρειαστείς

..Σ’ αγαπούν γι’ αυτό που είσαι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελαν να είσαι. Είναι ευλογία να υπάρχουν στη ζωή μας τέτοιοι φίλοι.
Γι’ αυτές τις φιλίες μιλάω. Όλες οι άλλες , είναι κοινωνικές σχέσεις , ή απλά κοινωνικές συναναστροφές , που τις περισσότερες φορές , μπορεί να είναι ρηχές, τυπικές ,σχέσεις συμφέροντος ………. και …… στη χειρότερη περίπτωση , ” καιροσκοπικές ” .

Της Ισαβέλλας Κοκκίνη

Μπορεί να σας αρέσουν..