Ένας χρόνος, Άκουσον Άκουσον! Τι μάθατε και τι μάθαμε. Editorial

Ξεκινήσαμε σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, ένα πείραμα. Να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ένα χώρο κατάθεσης απόψεων και ψυχής. Χωρίς καμία προσπάθεια να παρασυρθούμε από την αγοραία καθημερινότητα και το άγχος της εφήμερης είδησης για εντυπωσιασμό. Και όπου πάει, έτσι χωρίς χάρτες, μόνο με μια πυξίδα.

Τι μάθατε εσείς αυτούς τους 12 μήνες, λίγο το ξέρουμε. Δεν είναι δυνατή η ασφαλής άντληση συμπερασμάτων παρακολουθώντας τα στατιστικά της επισκεψιμότητας και τα likes στην σελίδα μας στα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα». Ελπίζουμε να σας προβληματίσαμε, κάποιες φορές. Και κάποιες άλλες να σας δείξαμε ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος «εκεί έξω», αυτός που δεν δίνει σημασία στο φαίνεσθαι και στην κυριαρχία του εφήμερου.

 Τι μάθαμε εμείς στο ίδιο διάστημα; Πολλά!

Κατ’ αρχήν να εμπιστευόμαστε την πένα του κάθε αρθογράφου, αδιάφορο πόσο γνωστός ή γνωστή είναι. Και δεν χάσαμε! Κερδίσαμε και φίλους με απόψεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Η δύναμη της ομάδας είναι η δύναμή μας.

Μάθαμε και να είμαστε ταπεινοί και συγκρατημένοι, δεν τα ξέρουμε όλα! Και πάνω σε αυτό προσπαθούμε να στηρίξουμε το κύρος αυτού του μέσου, που ευελπιστούμε να μην παραμείνει μόνο ανάμεσά μας, σαν κάτι το διαφορετικό απ’ όλα αυτά που κατακλύζουν το διαδύκτιο.

Και μάθαμε ακόμα ότι δεν είναι όλα internet. Γι αυτό και σχεδιάζουμε μέσα στον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε να φτάσουμε κάποιες απόψεις και έξω από αυτό.

Σας ευχαριστούμε. Συνεχίζουμε!

Εκ μέρους της Συντακτικής Ομάδας του Άκουσον Άκουσον

Μαρία Αργυροκαστρίτου

Μαρία Αργυροκαστρίτου

Μπορεί να σας αρέσουν..